Cagliari

Barella: ”Jag styrs av ambition – inte pengar”

Efter prestationerna under den föregående säsongen och höstens starka inledning togs Nicoló Barella ut som något av en joker till Roberto Mancinis senaste landslagstrupp där han även fick göra sin debut och fick rikligt med speltid. Som på beställning har sedan spekulationerna florerat fritt gällande den 21-åriga mittfältarens nästa destination.

Som alltid när det dyker upp en ny ung och intressant spelare i något av de mindre regionslagen, talas det givetvis om en flytt till någon av de randiga jättarna. I Nicoló Barellas fall har antalet intresserade klubbar vidare utökats med så väl Roma som Napoli, men även till utländska klubbar i form av Chelsea, Arsenal och Liverpool.

Rubrikerna och spekulationerna har dock inte stigit Barella själv åt huvudet. Istället visar han prov på ett stort lugn och en, i dagens fotbollsvärld, mycket mogen inställning till proffslivet.

”Om och när jag skulle välja att lämna Cagliari, skulle det aldrig vara på grund av pengar, utan bara av en högre ambition. Jag är inte intresserad av en Ferrari eller något flott penthouse. Jag spelar inte fotboll för att kunna köpa dyra saker.

Barella betonar även att han inte lockas av storstäderna, utan att han trivs bra med ölivet.

Jag trivs bra som en av invånarna här på Sardinien. Här är det inte bara de närmaste fansen som bryr sig, utan man känner att man är del av en fantastisk passion som är genomgående i hela regionen. Det gör mig oerhört stolt.”

Genom sin aggressiva spelstil är det många som gjort kopplingen till den tidigare Cagliari-profilen Radja Nainggolan, som numera återfinns i Inter. Trots sin flyttdementi, ger dock Barella visst hopp till de blåsvarta supportrar som hoppas få se de två spelarna tillsammans på planen.

”Jag har alltid varit ett fan av Cagliari. Merparten av min familj håller dock på Inter varpå jag som barn också gladdes när Inter vann. Jag är medveten om att jag jämförts med Nainggolan, vilket jag tycker är roligt. Han är dock mycket starkare fysiskt och mer defensivt präglad. Som trequartista har jag snarare fått mer frihet offensivt, och är således inte till lika stor nytta när bollen ska vinnas tillbaka.”

Transferfönstret är som bekant stängt i dagsläget, och huruvida Barella kommer att ta sitt flyttlass från Sardinien i framtiden är ännu ovisst. Nu ligger snarare fokus på att hjälpa Cagliari, som på söndag åker till Florens för att ta sig an Fiorentina på Artemio Franchi.

Källa: La Gazzetta dello Sport

Philip Engsfelt
philip@solocalcio.se

Relaterade artiklar