Bologna

”Vi förtjänade mycket mer än ett kryss”

Simone Verdi tycker att Bologna bevisade att de förtjänade mer än ett kryss i tisdagens kvällsmatch mot Inter.

Den 25-åriga anfallaren Simone Verdi öppnade matchen på Stadio Dall´ara i ett häftigt  tempo och låg bakom det mesta som Bologna skapade framåt. Strax efter 30 minuter överlistade anfallaren Samir Handanovic i målet med ett vackert långskott.

En mycket händelserik och fartfylld match som slutade oavgjort efter en omdiskuterad straff när Ibrahima Mbaye snubblade och försvararens hand landade på Eder´s häl varpå Inter-anfallaren föll till marken och domaren pekade på straffpunkten.

Jag tycker att vi visade under matchen att vi förtjänade mer än ett kryss. Om vi tittar på straffen som Inter får så är känslan att den är mycket tveksam och det märktes över hela stadion säger Simone Verdi till Mediaset Premium.

Under matchen så kände vi att det enda sättet Inter skulle kunna göra mål på oss var via en fast situation. Återigen så är det beklämmande att vi bara får med oss en poäng, det var en del spelare som inte hade spelat på ett tag som gjorde en väldigt bra insats.

Simone Verdi har imponerat stort i Bologna och förbundskaptenen Giampiero Ventura var på plats på Stadio Dall´ara.

Den 25-åriga anfallaren menar att han skulle ljuga om att en plats i Gli Azzuri inte är anfallarens mål. Vad jag gör på planen är det som kommer göra så att jag får ta på mig landslagströjan och en plats i VM-truppen till Ryssland.

Anfallaren som kom fram genom ungdomsleden i Milan efter flera låne-sejourer blivit såld till Bologna. Milan gjorde vad som var nödvändigt, jag behövde växa och bli bättre, jag bevisade inte att jag förtjänade tröjan i Milan. Bologna har gett mig en perfekt miljö för att växa som fotbollsspelare, jag blir  bättre för varje dag som går. Rollen som passar mig bäst är till höger så jag kan jag vika in och använda min vänsterfot.

Anfallaren har tidigare representerat Milan, Torino, Juve Stabia, Empoli, Eibar, Carpi och nu Bologna.

Källa: Football-Italia

Joakim Nilsson
joakim@solocalcio.se

Relaterade artiklar