Bologna

Verdi stannar och Gabbiadini ryktas in

Bologna ser ut att få behålla Simone Verdi då anfallaren avböjde en flytt till Napoli. Tränaren Roberto Donadoni gläds över det och kanske kan bli ännu gladare nu när Bologna går efter Southamptons anfallare Manolo Gabbiadini.

Simone Verdi berättar i en intervju i Sky Italia att han blev smickrad över Napolis intresse men att han inte vill lämna Bologna i januari.

-Det är inte ett definitivt nej men det är ett nej för en flytt i januari. Jag föredrar att stanna här och utvecklas ännu mer fram till juni.

-Det har varit en tid där jag verkligen har behövt tänka över mitt beslut, serieledarna ville ha mig men jag var väldigt lugnt i det hela när jag beslutade att stanna. Det var helt och hållet mitt egna beslut.

-Napolis sportchef Cristiano Giuntoli försökte verkligen att övertyga mig, Maurizo Sarri ringde mig personligen också för att få mig att komma till Napoli nu i januari. Jag förklarade för de både att jag tänkte stanna i Bologna nu i januari. Jag visste att jag inte skulle bli garanterad en plats i startelvan men jag baserade inte mitt val till att stanna på den premissen.

Nu kan Simone Verdi få en ny lekkamrat i anfallet då det rödblåa laget har ställt in siktet på att plocka hem Manolo Gabbiadini till Italien och Bologna enligt Sky Italia. Den tidigare Napoli-anfallaren ska vara ett mercatomål för Bologna nu i januari eller till sommaren beroende på hur Southampton kan tänka sig att agera. Gabbiadinis agent är också ivrig på att ta tillbaka sin klient till Italien inom den närmsta framtiden.

Den 26-åriga anfallaren imponerade stort på alla i England under förra säsongen men har under den här säsongen inte fått spela att stämma fullt ut.

 

 

Joakim Nilsson
joakim@solocalcio.se

Relaterade artiklar