Bologna

Verdi skriver frisparkshistoria i Bolognas förlustmatch

Bolognas frisparksvirtuos Simone Verdi skriver in sig i historieböckerna med sina frisparksmål samtidigt som Crotones kroatiske anfallare Ante Budimir sänker Verdis Bologna i vändning på Stadio renato dall’ara.

Det Kalabriska laget Crotone tog sin andra raka vinst i lördagens bortamatch mot Bologna på Stadio renato dall’ara. Det såg dock ut som att Bologna med Simone Verdi i spetsen skulle bryta lagets negativa förlustsvit på tre raka förluster mot Atalanta, Lazio och senaste Roma.

Simone Verdi öppnade målskyttet i matchen med att skruva in en frispark med sin vänsterfot i 38 minuten för att sedan skruva in ytterligare en frispark med sin högerfot i den 45 minuten. Denna frisparksbedrift skriver in Verdi i historieböckerna, då det är första gången i Serie A som en spelare gör två frisparksmål med vardera fot i en och samma match sedan Opta database startade att logga statistik i ligan inför säsongen 04-05.

Crotone med självförtroende efter vinsten i senaste omgången mot Fiorentina kämpade matchen igenom med sitt låga bollinnehav på 33%. Ante Budimir kvitterade till 1-1 innan Verdi gjorde sitt andra frisparksmål.

Marcello Trotta kvitterade till 2-2 på straff efter en handssituation som svenske Emil Krafth var inblandad i som efter VAR resulterade i en straff. Bara några minuter efter kvitteringen var kroaten Budimir framme igen och tryckte in lagets tredje mål för kvällen med ett skott utanför straffområdet. Trots spelövertag och bollinnehav från Bolognas sida så lyckas Crotone fortsätta  på den inslagna vägen och vinna igen och skickar Bologna in i en djupare kris med fyra raka förluster.

Källa: Football-Italia.net

Joakim Nilsson
joakim@solocalcio.se

Relaterade artiklar