Bologna

Helander: ”Två perfekta matcher så kan det gå”

Till vardags spelar Filip Helander fotboll i Bologna, men i play off-spelet till VM ställs han mot Italien. Mittbacken ser italienarna som favoriter.

Gianlucadimarzio.com återger en intervju från Il Corriere dello Sport där Filip Helander diskuterar Sveriges chanser mot Italien. Förutom play off-matcherna kom mittbackens karriär i Bologna på tal, och vad tränaren, Roberto Donadoni, har lärt honom.
– Vi vet att Italien är favoriter, det kan vi alla vara överens om. Vi har en fin stund att se fram emot dock, och om vi spelar två perfekta matcher kan vi klara det. Vi spelar klassisk 4-4-2, alla spelar så i Sverige, och lär sig det redan som barn. Donadoni säger alltid till mig att inte stirra mig blind på bollen, utan på motståndaren, lagkamraterna, och allt som händer. Han har lärt mig att vara på rätt ställe på planen, och röra mig på rätt sätt, sade Helander.

Den 24-årige malmöiten avslöjade också att Roberto Donadoni uppmanat honom att bli mer pratglad i sin roll i mittförsvaret.
– Jag tycker att jag är bra på att markera motståndare. Brister? Jag pratar inte så mycket, det brukar Donadoni säga. Det handlar om min personlighet, vi svenskar är så, men det handlar också om språkliga problem: jag är inte bra på italienska än, sade Helander.

Jonatan Åhlund
jonatan@solocalcio.se

Relaterade artiklar