Bologna

De Maio lämnar och ersättaren hittat

Bologna vill förnya i försvaret och ser ut att skicka iväg en av sina försvarare till Serie A konkurrenten Sassuolo samtidigt som en ny försvarare hämtas in från Newell´s old boys.

Den franska försvararen i Bologna Sebastien De Maio som kom till klubben under sommaren har gjort totalt tio framträdanden i Serie A, och det ser ut att stanna vid tio framträdanden i Bologna för De Maio. Enligt Sportitalia är fransmannen redo att lämna Bologna och gå till ett annat lag i Emilia-Romagna trakten nämligen Sassuolo.

Sassuolo väntas göra ett låneavtal med Bologna för Sebatien De Maio med en obligatorisk köpoption till sommaren. Försvaren är tänkt till att ersätta italienaren Paolo Cannavaro som har lagt sina speldagar bakom sig. Cannavaro har flyttat till Kina för att göra sin bror Fabio Cannavaro sällskap på tränarbänken i Guangzhou Evergrande.

De Maio har även ryktas till andra klubbar som Stoke, Crystal Palace och sin tidigare klubb i Italien Genoa.

Bologna har enligt Sky Sport Italia redan hittat ersättaren till De Maio i Argentina och i Newell´s old boys. Det är den 24-åriga mittbacken Nehuen Paz som även kan spela ytterback om det behövs.

Övergångssumman för argentinaren enligt rapporterna ska vara den ynka summan av noll komma åtta miljoner euro. I kontraktet ska det vara inbakat att det argentinska laget har tio procent på en vidareförsäljning av försvaren, det gäller om Bologna når Champions Leauge senaste 2020.

Joakim Nilsson
joakim@solocalcio.se

Relaterade artiklar