Benevento

Häxor bakom Beneventos form

Beneventos president Oreste Vigorito säger bestämt till Gazzetto dello Sport att hans lag kommer stanna kvar i Serie A och berättar om sin vidskeplighet för häxor.

Nykomlingen i Serie A från Kampanien har på tolv matcher gjort fem mål framåt, släppt in 31 mål samt åkt på tolv raka förluster i årets upplaga av Serie A. I senaste matchen mot Juventus så var laget i ledning på bortaplan i Turin innan Juventus vände till 2-1 och vann matchen.

Vi får så mycket beröm från alla olika håll för vårt spel, men vi lämnar alltid matcherna med noll poäng säger Vigorito till Gazzetta dello sport.

Vigorito forstätter och berättar om vad det beror på

-Vi lider och påverkas av vissa mindre bra saker som är associerade med vår stad, häxor.  Det är sant, jag är väldigt vidskeplig.

– Juventus vände matchen och försvarade sig till vinsten mot oss, det är en moralisk seger. Jag hoppas vi kan få ut mer i den kommande matchen mot Sassuolo. En sak är säker, vi kommer inte ge upp och vi kommer stanna i Serie A.

Oreste Vigoritos kopplingar till häxor stämmer överens med staden Beneventos historia, häxornas stad. Enligt legenden var Benevento staden där häxkonster utövades långt bak i tiden.

Befolkningen i staden brukade lämna sina kvastar eller salt på deras tröskel innan kvällning för att skydda sig mot häxor.Eftersom häxorna endast kunde komma ut på natten och när de skulle hälsa på hos någon, blev de tvungna till att räkna alla strån på kvasten eller alla saltkorn, ungefär när de hade blivit färdig med räknande så hade solen gått upp och då gömde sig häxorna igen. Därför har laget valt att ha en häxa på en kvast i deras emblem.

Från första början hade staden namnet Maleventum som betyder ungefär en ”plast med dåliga händelser innan staden ändrade namn till Beneventum när de blev Romersk ungefär år 268 före kristus.

 

Källa: Football-italia.net

 

Joakim Nilsson
joakim@solocalcio.se

Relaterade artiklar