Benevento

De Zerbi sätter press på domarna

Efter Beneventos 3-2 vinst mot bottenkollegan från Kalabrien Crotone har laget åkt på tre raka förluster trots bra spel mot Inter, Fiorentina och senast mot Cagliari.

I en presskonferens inför mötet mot Lazio satte Beneventos tränare Roberto De Zerbi press på domaren och talade om sitt lag.

-Det kommer att bli en tuff utmaning då vi ska iväg och möta ett av de bästa lagen just nu i Serie A. Jag måste tänka lite på rotationen eftersom det är en match på onsdag mot Hellas Verona som kommer väldigt tätt inpå.

-Om jag spelar Sandro mot Lazio så kan det bli så att han kommer vila mot Hellas Verona. Vi måste göra bra prestationer som vi har gjort men vi måste se till att vinna. Pietro Iemmello är tillgänglig igen och kan starta, Lorenzo Del Pinto är tveksam. Bacary Sagna, Nicolas Viola, Ledian Memushaj och Cheick Diabite är osäkra då de har lite fitness problem.

-Jag förväntar mig mer från Danilo Cataldi, han är en talangfull spelare men när du har mer kvalitet än de andra spelarna i laget så måste du leda och göra bättre ifrån dig. Kanske har jag misslyckats med att inte få ut maximalt av Danilo vissa gånger men jag tycker han är en man för landslaget.

Lazio har varit ganska missnöjda och högljudda i sin kritik mot domarna och i synnerhet VAR den här säsongen och De Zerbi är rätt för att pendeln slår tillbaka.

-Jag är rädd för att alla protester från Lazios håll kommer att göra så att domarna och VAR systemet kommer gynna Lazio nu i slutet av serien, för det ska ju jämna ut sig över en hel säsong. Om Lazio kan gnälla på VAR och domarna så kan vi öppna en hel bok med felaktiga beslut från domarna och VAR. Jag vill få det sagt innan matchen så alla förstår situationen.

Källa:Football-Italia

 

 

Joakim Nilsson
joakim@solocalcio.se

Relaterade artiklar