Benevento

De Zerbi: ”Det var en väldigt vacker kväll”

Roberto De Zerbis Benevento åkte till San Siro och spelade en väldigt bra match samt gjorde det inte många på förhand trodde, Benevento tog med sig alla tre poäng hem till Kampanien och sätter nu press på bottenkonkurrenterna.

Efter 30 minuter spelade i matchen så försökte Milans backlinje med Leonardo Bonucci i spetsen hindra en framrusande Pietro Iemmello med en offsidefälla men misslyckades totalt. I friläget som Iemmello får placerar anfallaren bollen kallt mellan benen på en framrusande Gianluigi Donnarumma. Resultatet står sig matchen ut och Benevento tar sin första vinst på bortaplan i Serie A.

Den här vinsten på San Siro kanske inte hjälper oss att klättra i tabellen, men det kommer att stanna i mitt minne och gå till historien för Benevento som klubb säger Roberto De Zerbi efter matchen till Mediaset Premium.

-Det var en väldigt vacker kväll, som vi har kämpat och slitit hela säsongen och jag kommer aldrig att glömma det här. Det är så många faktorer som spelar inte varför vi inte har fått med oss fler poäng tidigare under säsongen. Vi var tidigare laget som hela Italien skämtade om, vi var det stående skämtet och laget tog skada av det.

-Jag har en väldigt bra kontakt och relation med presidenten Oreste Vigorito, han är en väldigt snäll person vilket du sällan ser inom fotbollen. Vi har inte diskuterat något om min framtid ännu. Jag ångrar att jag inte fick arbete med det här laget från starten av säsongen.

Joakim Nilsson
joakim@solocalcio.se

Relaterade artiklar