Benevento

Benevento rustar för att hänga kvar

Benevento avslutade året med två raka segrar och har fått upp farten nu inför våren då de ska ta upp kampen med de andra lagen om att hänga kvar i Serie A. En ny mittback ser ut att vara mycket nära och så vill man förstärka offensiva med en gammal spansk supertalang.

Oreste Vigoritos rödgula-lag har enligt Sportitalia hört av sig till Real Sociedad för att se om det går att få loss den tidigare mycket lovande spanska talangen Sergio Canales. Den offensiva mittfältarens kontrakt går ut till sommaren och Benevento är intresserade av att ta 27-åringen över medelhavet nu i januari.

Den här säsongen har spanjoren gjort ett mål och fem assist på 25 framträdanden för Real Sociedad. Canales fick sitt genombrott 2009 i Racing Santander och Real Madrid var inte sena med att plocka den offensiva mittfältaren till den spanska huvudstaden. Tre stycken tunga knäskador har hämmat den spelintelligenta mittfältaren framfart.

Lazios brasilianska mittback Maurício som har fått sparsamt med speltid den här säsongen ska enligt Sky Sport Italia vara väldigt nära att skriva på för Benevento. De båda klubbarna har kommit överens om ett låneavtal på sex månader och nu väntar de bara på brassens godkännande.

Joakim Nilsson
joakim@solocalcio.se

Relaterade artiklar