Atalanta

Postpartita Inter – Atalanta: Osvaldo matchvinnare

INTERINTER 2 – 0 ATALANTA ATALANTA
Onsdag – San Siro, Milano – 20:45

PRIMO TEMPO
Den första halvleken skapar Inter en rad möjligheter att gå upp i ledning. Nemanja Vidic letar fortfarande efter sitt första Serie A-mål och kom väldigt nära då han i den 16:e matchminuten nickade bollen i stolpen. Inter fortsatte att skapa chanser då såväl Palacio som Kovacic provade skottlyckan. I mitten av den första halvleken tvingas dock Mazzarri till ett byte då en haltande Icardi kliver av till förmån för Osvaldo. Bara minuter senare får Inter en straffspark efter att Benalouane gått in för hårt i ryggen på Ranocchia under en fast situation. Rodrigo Palacio får äran att slå straffen men utnyttjar inte läget att göra sitt första mål för säsongen. Frågan är om det borde ha varit någon annan som skulle ha slagit straffen då Palacio uppenbarligen inte är i full form då han har fått knapp speltid under säsongsinledningen.

Inter fortsätter dock positivt och Guarin vill som vanligt prova bössan utifrån men skottet letar sig utanför. I anfallet efteråt hittar colombianen en djupledslöpande Jonathan med en fin passning. Jonathans skott dock endast fram till en hörna. Inter fortsätter att anfalla och får en frispark högt upp på Atalantas planhalva. Guarin lyfter in bollen i mitten av straffområdet till en flygande Osvaldo som snyggt vollyskjuter in ledningsmålet för hemmalaget.

SECONDO TEMPO
Bortalaget är inte nöjda med matchbilden från den första halvleken och Colantuono väljer att göra ett dubbelbyte där Gomez och Boakye kommer in för gästerna. Bytena ska visa sig få en tydlig effekt, men dessförinnan hittar Inter ännu en stolpträff då Palacio bryter fram i straffområdet.

Atalanta får som sagt ordning på sitt spel efter de lyckade bytena och Gomez är den spelare som hotar mest. Efter en kvarts spel i den andra halvleken hotar han Handanovic med ett farligt skott centralt i banan. Handanovic tvingas till en farlig retur som Interförsvaret tar hand om. Atalanta kommer in i matchen allt mer och får i den här perioden ett flertal hörnor. Handanovic blandar bra ingripanden med mindre lyckade som mycket väl skulle kunnat resulterat i en kvittering från bortalaget. Den farligaste möjligheten dyker upp för Estigarribia som sånär hittar nätet för bortalaget under en bra period för Atalanta.

Nu gör Mazzarri matchens viktigaste drag, då han plockar av en trött Palacio till förmån för en central mittfältare i form av M’Vila. Detta byte förändrar hela matchbilden och Inter tar åter tillbaka initiativet efter att ha varit tillbakapressade under en tiominutersperiod. Inter börjar åter skapa mer i anfallsväg och inbytte Hernanes har ett farligt skott utifrån. Även Medel provar skottlyckan och tvingar Sportiello till en hörna. Det mer offensiva spelet ska även löna sig för hemmalaget då Osvaldo håller i bollen och dribblar framåt strax utanför straffområdet. Han får en tackling bakifrån och skapar ett mycket farligt frisparksläge för Inter. Frågan är dock om det skulle ha varit frispark då bortaförsvararen såg ut att ha en fot på bollen innan han drar ner Osvaldo. Frisparken är dock utdömd och Hernanes skickar upp bolllen i målvaktens vänstra kryss. Därmed säkrar han även tre viktiga poäng till hemmalaget som ofta har stora problem i matcherna mot just Atalanta. Senast man vann en hemmamatch mot de blåsvarta rivalerna så var nämligen José Mourinho tränare för Nerazzurri.

Formazioni

INTER(3-5-2) Handanovic; Ranocchia, Vidic, Juan Jesus; Jonathan, Guarin, Medel, Kovacic, Dodò; Palacio, Icardi.

Målskyttar: Osvaldo 39′, 86′ Hernanes.
Byten: 25′ Icardi – Osvaldo, 65′ Guarin – Hernanes, 74′ Palacio – M’Vila.

Il migliore: Pablo Osvaldo – Gör ett vackert mål då han halvliggande i luften snyggt placerar in 1-0 målet som sätter hemmalaget i förarsätet. Är även rörlig i anfallsspelt och har betydligt bättre bollmotagningar den här matchen än vad vi sett tidigare under säsongens Serie A. Håller i bollen och skapar frisparken som ger 2-0. Kommer att bli viktig om det visar sig att Icardis skada är långvarig.

ATALANTA(4-4-1-1) Sportiello; Zappacosta, Benalouane, Cherubin, Dramè; D’Alessandro, Cigarini, Carmona, Estigarribia; Maxi Moralez; Bianchi.

Målskyttar: –
Byten: 51′ D’Alessandro – Gomez, 51′ Moralez – Boakye.

Il migliore: Yohan Benalouane – Är spelaren som sänker Icardi utan att dra på sig en varning. Är även spelaren som drar på sig straffen då han hänger på ryggen på Ranocchia vilket gör att domaren inte kan blunda. Dessa händelser var talande för Benalouanes insats. Dock så var han under långa stunder omutlig i försvarsspelet hela matchen och en stor bollvinnare för bortalaget.

Redaktionen
redaktor@solocalcio.se

Relaterade artiklar