Atalanta

Percassi: ”Sälja Bonaventura? Vi är fattiga”

Idag ägde presentationen av Atalantas nye sportchef Giovanni Sartori rum, men även presidenten Antonio Percassi hann uttala sig  lite om klubbens mercato.

Sartori, som lämnade sportchefs-posten i Chievo för ett nytt äventyr i Bergamo-klubben, tackade för sina år i Chievo och pratade om den nya utmaningen:

”Först vill jag tacka familjen Campedelli som i många år har gett mig möjligheten att jobba på en bra nivå i Chievo. Jag förväntade mig inte att återvända till jobbet så direkt, för jag ville ta en paus efter så många år av arbete. Samtalet med Percassi och vetskapen om hans projekt övertygade mig att välja den här vägen. Jag hoppas kunna bidra till ledningen med min professionalitet och erfarenhet.”

Den förre sportchefen i Atalanta, Pierpaolo Marino är numera klubbchef och han var positiv till värvningen av Sartori:

”Jag är glad att få jobba med honom. Hans ankomst förstärker oss. ”

Efter dessa positiva ord fick sedan president Percassi frågan om mercaton och speciellt om klubbens nr 10, Giacomo Bonaventura men svaret blev inte lika upplyftande:

”Sälja Bonaventura? Tyvärr så är vi fattiga. För att få det att gå runt kan vi bli tvungna att sälja en av våra bästa juveler.”

Vicki Blommé
vicki@solocalcio.se