Europa League

Gomez: ”Har väntat hela livet på detta”

Alejandro Gomez var en av Atalantas bästa spelare i kvällens 3-0 seger mot Everton och Papu var extra lyrisk efter kvällens match.

Atalanta körde över Everton med stil i kvällens Europa League med en 3-0 vinst, något som Alejandro ”Papu” Gomez var extra glad över.  Gomez stod för ett läckert 2-0 mål och i en intervju efter matchen med Sky Sport Italia visade han sina känslor för denna match.

”Detta var så känslosamt, jag har väntat en hela mitt liv på detta tillfälle.”

”Jag är inte längre en ungdom vilket betyder att vid 29 års ålder få spela sin första match i Europa League, göra ett mål samt slå Everton är extra underbart.”

Då Stadio Azzurri d’Italia inte klarar av UEFAs krav för att få arrangera matcher i Europa League spelade Atalanta på Mapei Stadium. Detta stoppade dock inte fansen att resa enda från Bergamo.

”Atmosfären här var fantastisk och när vi kom till arenan såg vi hur många fans som hade kommit hela vägen från Bergamo. Det var 26 år sen vi sist spelade i Europa och jag tror vi verkligen har gjort fansen nöjda.”

Gomez mål som ni kan se längst ner i artikeln var ett vackert sådant. Efter målet bjöd han på sin klassiska målgest som finns i musikvideon till sommarplågan ”Baila como El Papu”.

”Jag försöker oftast göra det skottet men denna gång gick det helt perfekt uppe i krysset.  Vi var totalt överlägsna i första halvleken och kunde sedan kontrollera vår 3-0 ledning under den andra halvleken komfortabelt.”

Källa: Football-Italia

 

Carl Mårtensson
carl@solocalcio.se

Relaterade artiklar