Atalanta

Gomez: ”Finns inga gränser för Atalanta”

Alejandro ”Papu” Gomez ångar på likt hans klubb Atalanta, som under aftonen åkte ner till Neapel i ett cupmöte om semifinal och lyckades vinna över Napoli på San Paolo.

”Det är en otrolig seger, det är inte ofta man går till en semifinal i Coppa Italia varje år. Det är första gången jag har lyckats med det under mina åtta år i Italien,” berättade en lycklig Gomez till Rai Sport efter mötet.

”Napoli är ett fantastiskt lag, som ligger först i Serie A, så det är verkligen ett otroligt resultat att vi gick vidare.”

Atalanta går nu vidare till semifinal där man kommer att få ställa sig mot antingen Juventus eller Torino, och tidigare under hösten vann klubben sin Europa League-grupp före bland annat Olympique-Lyon och Everton, så vad är egentligen hemligheten bakom årets Atalanta?

”Vi är en ung grupp som vill utvecklas, med en stark och organiserad klubb bakom oss som fokuserar på ungdomar. I italiensk fotboll är det sällsynt att hitta så många unga italienska spelare, så Atalanta sticker ut på det sättet.”

”Vi vill inte sätta gränser för oss själva. Om vi misslyckas är det vårt eget fel. Vi har allt att vinna och vi vill fortsätta på vinnarspåret.”

Pontus Wahlroos
pontus@solocalcio.se

Relaterade artiklar