Atalanta

Gasperini: ”Måste tänka på svårigheterna”

Atalanta är i storform, och tränare Gasperini vill se sitt lag hålla fokus. Söndagens match mot Sassuolo spår han blir en svår sådan.

Med fem segrar på den sex senaste ligamatcherna har Atalanta tagit sig upp till sjätteplatsen i Serie A. De blåsvarta är med andra ord med i kampen om spel i Europa nästa säsong, men Football Italia rapporterar att Gian Piero Gasperini vill att hans trupp är medvetna om de svårigheter som finns.
– Det är rätt och normalt att det finns entusiasm utifrån, men vi måste vara mer balanserade och medvetna om svårigheterna i den här ligan, sade tränaren.

Atalanta möter Sassuolo i helgens omgång, en match som enligt Gian Piero Gasperini kan visa sig bli en svår nöt att knäcka.
– Jag förväntar mig en väldigt svår match, Sassuolo har gjort väldigt bra ifrån sig de senaste åren. Det är sant att de saknar många spelare, speciellt på mittfältet, men den startelva de ställer upp med kommer vara slagkraftig. Vi har levererat bra insatser, och måste vara bra nog för att upprepa dem, och det här blir en viktig match på det sättet. Vi saknar ett par spelare i försvaret, men vi gjorde det bra mot Genoa och jag är övertygad om att de som spelar vet hur de ska klara sig utan de som saknas, sade Gasperini.

Jonatan Åhlund
jonatan@solocalcio.se

Relaterade artiklar