Atalanta

Gasperini: ”Förlusten blev en vändpunkt”

Atalanta har varit ett av säsongens stora utropstecken. Det började dock tungt, och laget förlorade bland annat mot Palermo. En förlust som visade sig bli en vändpunkt.

Tabellsexan Atalanta reser till Sicilien för att ta sig an ett poängtörstande Palermo, på plats 18 i Serie A, under söndagen. I höstas vann Palermo i Bergamo, men sen dess har Gian Piero Gasperinis manskap imponerat desto mer. Tränaren vill inte veta av någon underskattning, rapporterar Football Italia.
– Den tyngsta stunden på säsongen var när Palermo slog oss hemma, men det visade sig också bli vändpunkten. Sen dess har en halv säsong passerat. Vi måste åka till Palermo medvetna om de svårigheter de kan skapa för oss, men också med tron på att vår nuvarande tabellposition är fullt välförtjänt, sade Gasperini.

Atalanta är med i kampen om spel i Europa, och Gasperini vill se sitt lag fokusera på sin egen insats, snarare än att tänka på Palermo och framtiden.
– Palermo är i desperat behov av poäng för att undvika nedflyttning, men vi måste framförallt fokusera på oss själva. Vi kommer inte vara mindre motiverade än våra motståndare. Just nu måste vi försöka hålla våra tankar fria från press och inte räkna för mycket, utan bara ta en match i taget. Vi måste uppleva den nuvarande stunden med mer glädje och mindre stress, sade Gian Piero Gasperini.

Jonatan Åhlund
jonatan@solocalcio.se

Relaterade artiklar