Atalanta

Caldara: ”Stanna i Atalanta vore bäst för mig”

Atalanta har stått för en enastående säsong och en av de som lyst mest är försvararen Mattia Caldara. Något som i januari fick Juventus att agera.

23-åringen köptes loss av de regerande mästarna för att direkt lånas ut, tillbaka till Atalanta. Spelaren kommer ansluta till Juventus senast efter nästkommande säsong. Dryga 15 miljoner euro kostade den Atalanta-fostrade backen och i en intervju berättade han om tankarna för framtiden:

– Det var synd att vi inte vann i helgen mot Milan. Vi saknar en poäng för att nå vårt mål och jag hoppas vi kan fixa det redan i nästa match mot Empoli även om det inte kommer bli lätt. Vi har gjort en fantastisk säsong och det är svårt att ta in. I början trodde vi inte ens på det själva, men med tiden så blev vi medvetna om vad vi kunde uträtta. Efter bortavinsten mot Chievo förstod vi att det var något på gång.

– Juventus? Det går inte att tacka nej till dem. Jag har fortfarande ett år till kvar på avtalet med Atalanta och jag tror det behövs för att få mer erfarenhet och komma redo till Juventus. I Juventus finns inte tid och jag måste komma förberedd. Reserv i Juventus eller ordinarie i Atalanta? Jag skulle helt klart lära mig mycket av ”BBC”, men att få ytterligare en bra säsong med Atalanta, även med Europa League i tanke, så tror jag utan tvekan att det vore för mig.

Källa: tuttomercatoweb.com

Robin Blommé
robin@solocalcio.se

Relaterade artiklar