Atalanta

Serie A: Inga individuella lagkaptensbindlar

Nya regler tas sällan emot populärt av alla inblandade. Inför säsongen 18/19 inför Serie A en regel om standardiserade kaptensbindlar – något som inte borde uppröra allt för många kan man tycka. För Atalantas lagkapten, Alejandro ‘Papu’ Gomez, kom beskedet dock som en hårt slag mot flera månaders planerande.

Argentinaren hade nämligen, tillsammans med sin fru, förberett unika bindlar för samtliga lagets hemmamatcher – alla med olika teman som representerade anfallarens intressen, familjemedlemmar och diverse högtider. Exempelvis skulle vi fått se Gomez högerarm prydd med Peppa Pig, dottern tillsammans med Frostprinsessorna Elsa och Anna, en orange Hallowween-bindel, en feministisk hyllning till alla kvinnor, samt en bindel helt tillägnad den bortgångne Davide Astori. På Instagram beskriver Gomez sin sorg.

”Jag är väldigt besviken idag då jag nåtts av nyheterna att Lega Serie A bestämt att vi från och med i år inte får ha personliga lagkaptensbindlar. För två år sedan, när ingen lade speciellt mycket vikt vid bindlarna, fick jag den här magiska idén att designa egna bindlar som representerade mig som kapten – alltid med glädje och kärlek i fokus, utan att kränka eller håna någon annan människa. Tyvärr får vi spelare bara mindre och mindre att säga till om nu för tiden.” 

De nya bindlarna kommer att vara betydligt mindre spektakulära än Papu Gomez’s. De ska nämligen vara helvita med texten ‘Capitano’ i stora bokstäver.

Philip Engsfelt
philip@solocalcio.se

Relaterade artiklar